fbpx

Elpriskompensation för hushåll som drabbats av höga elpriser.

Idag meddelade regeringen att hushåll kommer kompenseras för höga elpriser. Det är ett viktigt och glädjande besked! De elpriser vi har sett under hösten och vintern är alldeles för höga och jag har stor förståelse för att många är oroliga för sin ekonomi. 

De elpriser vi har sett under hösten och vintern är alldeles för höga och jag har stor förståelse för att många är oroliga för sin ekonomi.

Aylin Fazelian, ordförande Socialdemokraterna i Göteborgsområdet

Att Sverige fortfarande har lägre elpriser än grannländerna är ju ingen tröst när räkningen ska betalas. Jag är därför väldigt glad över att regeringen avsätter drygt sex miljarder för att kompensera hushållen. Stödet kommer att betalas ut automatiskt till de som har rätt till det.

  • Vi ser att vi behöver göra åtgärder på kort sikt, här och nu, för de hushåll som har fått höga elräkningar. Därför avsätter vi nu drygt sex miljarder för att ge stöd till de 1,8 miljoner hushåll som drabbas av de högsta elräkningarna.
  • Elpriskompensationen innebär stöd upp till 2000 kronor per månad för januari-mars, alltså totalt 6000 kronor. Det högsta beloppet är för elförbrukning som överstiger 2000 kwh per månad. Medlen kommer att gå via elnätsbolagen och betalas ut till de som drabbats.
facebook Twitter Email