fbpx

”Jag är imponerad av alla duktiga ombud”

Det är väldigt stort att få vara ombud på en partikongress, reflekterar kongressombud Solveig Hallin

Jag är med för första gången och kongressen har upptagit mina tankar i flera veckor redan innan den startade. När man nu är i full gång med debatter och beslut känns det hoppfullt och positivt. Lördagen startade med arbete i tema-grupper för att tillsammans med partistyrelsens föredragande söka nya lösningar och formuleringar, kanske kompromissa, så vi tar fram riktlinjer som kan ge oss en valplattform inför nästa års val.

I plenum har vi igår och idag också debatterat ett tusental motioner. Jag är imponerad av alla duktiga ombud, engagerade talare som nu arbetar dygnet runt och kreativa socialdemokrater runt om i landet som skrivit så många bra motioner.

Mitt ansvarsområde har handlat om välfärden och pensioner idag har det hittills inneburit sammanlagt sju timmars motionsbehandling/debatt. Med stolthet kan jag konstatera att vi fick in ”sätta stopp för vinstjakten inom skola, vård och omsorg” i riktlinjerna. Partistyrelsen lyssnade också in vår oro för försämringar inom LSS och skärpte formuleringarna på det området. Motioner som föreslog att pensionärsskatten skall sänkas bifölls.

Jag trivs som fisken i vattnet, men kan nog inte rekommendera arbetstiderna. (8.30 – 00.30). Om jag får förtroende att vara ombud igen så tvekar jag inte en sekund.

/Solveig Hallin

facebook Twitter Email