fbpx

Kyrkopolitiskt arbete i gärning och ord

- en digital studiecirkel om att vara kyrkopolitiker

Studiecirkeln riktar sig till dig som vill bli kyrkopolitiker eller redan är det men vill få en fördjupad kunskap med ditt uppdrag. 

Svenska kyrkan är ett evangeliskt-lutherskt trossamfund. En folkkyrka som vill vara öppen för många, finnas över hela Sverige och arbeta demokratiskt. 

För detta är de förtroendevalda nödvändiga och lika viktiga som de anställda. Många som har kyrkopolitiska uppdrag tycker att det är det bästa uppdraget de haft. De känner att de gör något meningsfullt för andra och att man får arbeta med många av de värderingar som Socialdemokraterna och Svenska kyrkan har. 

Som kyrkopolitiker beslutar man om konkreta saker som syns tydligt i församlingens verksamhet. Kyrkopolitiker fastställer inte bara budgeten utan anställer också personalen som får arbeta med den i vardagen. Man får vara med och prioritera. Det viktigt att man funderar igenom vad man vill i sitt kyrkopolitiska arbete, både som individ och som nomineringsgrupp. Det är det vi börjar med i denna studiecirkel, välkommen!

Start: 2 september
Studiecirkeln innehåller sex digitala träffar (6×2 timmar). 
Endast för första träffen är datum satt, de övriga bestämmer gruppen tillsammans. Vi använder det digitala mötesrummet Zoom.

Cirkelledare: Patrik Linde

Anmälan görs till: goteborgsomradet@socialdemokraterna.se senast 30 augusti

facebook Twitter Email