fbpx

På språng på S-kongressen

Började dagen med att läsa igenom nytt textförslag som kommit på området ”Global utveckling för fred och rättvisa”.

Iväg till frukost där jag träffar min härliga delegationsgrupp Göteborgsområdet Socialdemokrater (GOS), vilket vi inte får heta förrän efter kongressens slut. Men vi bråkar vidare från talarstolen där vi fortsätter kalla oss GOS!

Har diskussioner med företrädare för Göteborgsdelegationen om strategiskt viktiga frågor för Västsverige, som gäller mitt block om ”Jobb i hela landet” som kommer att gå upp måndag kväll.

Efter frukost tillbaka till mitt rum för att byta om inser jag att jag stängt ute mig. Får hasta iväg till receptionen får ett nytt kort. Nya kläder, nya tag tar jag mig till vårt delegationsrum. Där vi har bra diskussioner om vad vi ska yrka, stödja och ställa oss i kommande block som kommer närmast på tur under dagen.

Till kongressalen för att lyssna på vår utrikesminister Margot Wallström märker jag till min fasa att kongressalen tömts på alla kvarblivande saker. Min iPad som vi har fått för yrka, rösta och hänga med i handlingarna hittar jag inte. Stressnivån ökar, stressar iväg till kongressbyrå och fråga efter borttagna saker. Säpo lämnar inget till sin slump så salen har rensats på saker. Säkerheten är påtaglig. Bra trots allt! Får ett lugnande sms från Catrin den finns här i salen. Kan hasta tillbaka och fångar upp Margots fantastiska tal som får stående ovationer.

Mitt i röran inser jag att även att min IF metall kaffemugg försvunnit, men har världens bästa fackförbund som har gett mig en ny redan.

Underbart att höra våra unga delegater från Göteborg Rikard Andersson och från GOS Aylin Fazelian utstråla säkerhet ett lugn med knivskarpa tal från talarstolen. Sitter och filar på vad jag ska säga och trycka på de frågor jag ska upp på när det gäller ”jobb i hela landet”. Idag ska vi välja partiordförande. Stefan kommer till kongressen efter att ha varit i Stockholm med anledning av det fasansfulla terrordådet som inträffade i fredags.

/Tomas Angervik

facebook Twitter Email