fbpx

SÄLJ INTE VÅRA SJUKHUS!

Vi kräver (M)agnusson på svar!

SÄLJ INTE VÅRA SJUKHUS!

Kom och köp! Sjukhus till salu! Första, andra, tredje, SÅLD!

Är det ljudet av en blocketannons? Nej, ljudet kommer från Moderaternas arbetsstämma där det fattades beslut att svenska sjukhus ska säljas ut. Speciellt är det akutsjukhusen som pekas ut. Är det delar av Sahlgrenska som ska säljas? Är det Mariestad, Skene, Lidköping, Alingsås, Kungälv eller Näl?

För oss Socialdemokrater är det solklart att pengar som går in i sjukvården, ska stanna i sjukvården. Dina skattepengar som går in i vårdsystemet, ska användas av dig som skattebetalare i vårdsystemet. Pengarna ska gå till att ge de anställda högre löner, fler kollegor och bättre arbetsmiljö. Det handlar om respekt för våra gemensamma medel genom att täta igen läckorna ut i privata sjukhusägares fickor.

Den som har störst medicinskt behov ska få vård först och det ska inte spela någon roll var någonstans du bor i regionen för hur bra vård du får. Med privata vinstdrivande sjukhus blir det tvärt om, vården koncentreras till regionens storstäder eftersom jakt på vinst är viktigast. Det säger sig självt, det är inte är gynnsamt som företagare att driva vårdcentral eller akutmottagning där befolkningsmängden (på Moderatspråk: kundkretsen) är liten – och då uteblir din rätt till nära vård.

Vi Socialdemokrater vet att det behövs fler anställda i vården och större möjligheter för vårdens proffs att vara just proffs. Så vill vi bygga svensk hälso- och sjukvård ännu starkare. Vårt svar är starkare välfärd där våra gemensamma pengar ska gå till vår gemensamma sjukvård.

Vilket eller vilka sjukhus ska säljas och till vem? Det är en fråga som vi Socialdemokrater i Västra Götalandsregionen kommer att fortsätta ställa hela vägen fram till valet i september nästa år.

Nu behöver vi din hjälp! Visa att vi är fler

Skriv under vår namninsamling!

Ladda ner delningsbild och QR-kod

Ladda ner flygblad

facebook Twitter Email